Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1585
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1585
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Składniki
Wodę z octem i cukrem gotujemy, aż zacznie tężeć. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do białek powoli dodajemy syrop z wody, octu i cukru cały czas miksując. Do powstałej masy dodajemy kisiel i cukier waniliowy, dalej miksujemy. Masą przekładamy wafle i zostawiamy na kilkanaście minut aby masa stężała.