Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczna sałatka mazurska"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 368
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 368
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Kaszę wsyp na sito, płucz pod kranem tak długo, aż zacznie lecieć czysta woda. Zagotuj 2 i 1/3 szklanki wody z 2 łyżkami oleju i połową łyżeczki soli. Na wrzątek wrzuć kaszę. Gotuj 15-20 minut. Odstaw pod przykryciem na 5 minut, a potem ostudź.
Pomidory opłucz, pokrój na kawałki. Jeśli chcesz, możesz je sparzyć wrzątkiem na sicie, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Suszone pomidory posiekaj drobno, dodaj do kaszy razem z 2-3 łyżkami zalewy. Wrzuć pokrojone świeże pomidory i poszatkowaną cebulę.
Orzechy upraż na patelni bez tłuszczu, posiekaj, dodaj do sałatki razem z oregano. Wymieszaj, dopraw solą, pie przem i czosnkiem.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 2,60 zł.Źródło: Świat kobiety