Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Baba makowa"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2502
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 391
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2502
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 391
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Składniki
Masło utrzyj, dodaj cukier, ucieraj 3–4 minuty. Do masy dodawaj po jednym jajku, miksuj. Dodaj olej, skórkę cytrynową i mąkę wymieszaną z proszkiem. Wymieszaj.
Do miski odłóż 1/3 ciasta. Wymieszaj ją z 1/2 szklanki suchego maku. Do pozostałego ciasta dodaj dwa kisiele, wymieszaj. Formę posmaruj masłem, wysyp mąką. Na dno formy wyłóż ciasto makowe, na nie ciasto z kisielem.
Piecz godzinę w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godzin
<strong>Pani Agnieszka Walentowicz mieszka w Inowrocławiu</strong>Źródło: Dobry Tydzień