Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do kawy dla dorosłych, na deser dla dzieci. Babeczki mogą być bez dodatków lub z czekoladą, wiórkami kokosowymi, skórką pomarańczową itp,
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1803
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1803
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
         
         
                Składniki
Oddzielić żółtka od białek.Tłuszcz ukręcić z cukrem na pianę, dodawać po trochu letniego mleka, żółtka, dosypać mąki, dodać proszek do pieczenia i olejek. Ubić pianę z białek i dodać do ciasta Zmieszać lekko drewnianą łyżką. Metalowe foremki wysmarować olejem i napełniać ciastem do 3/4 wysokości. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni C. ok. 17 min. Przepyszne, delikatne babeczki robimy w wersji podstawowej lub z dodatkami. Można część babeczek zrobić z pokrojonymi kawałkami czekolady, część z wiórkami kokosowymi, skórką pomarańczową itp... Babeczki po wystygnięciu można polukrować. Z tej porcji wychodzi ok. 30 szt. babeczek