Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na babeczki idealny zawsze wychodzą z piekarnika wyrośnięte :)
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 169
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 169
Składniki
Włączamy piekarnik, żeby się nagrzał do 185 stopni z termoobiegiem. Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Żółtka w oddzielnej misce ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę. Dosypujemy mąkę oraz jedną niezbyt czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia. Chwilę miksujemy i dodajemy ubitą pianę. Mieszamy delikatnie łyżką lub mikserem na wolnych obrotach. Przygotowaną masę przekładamy do foremek na muffinki z papierowymi papilotkami. Proporcje wystarczają na 12 babeczek. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Przed wyjęciem warto sprawdzić patyczkiem, czy babeczki dobrze się upiekły.