Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki o smaku cytrynowym, oblane lukrem też cytrynowym.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424883
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10672
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336950
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424883
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10672
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336950
Składniki
ciasto-Masło rozpuścić i ostudzić do letniego. Jajka zmiksować z cukrem na puch. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać sok i ekstrakt z cytryny, wymieszać na niskich obrotach miksera. Potem dolewać letnie masło i zmiksować. Foremki natłuścić i za pomocą łyżki od lodów, napełniać do 3/4 wysokości.
Można ponalewać też do papierowych papilotek w silikonowych matach.
Piec ok 25-30 min. w 175 *C. Można sprawdzić wykałaczką czy upieczone.
Po upieczeniu wyjąć z foremek i ostudzić.
lukier- Cukier puder przesiać i rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę.Lukrem oblać babeczki i zostawić do zastygnięcia. Można posypać posypką cukrową, albo ozdobić w/g własnego upodobania.
Przed włożeniem do koszyczka ozdobić gałązką mirty lub bukszpanu.