Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki o smaku cytrynowym, oblane lukrem też cytrynowym.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
ciasto-Masło rozpuścić i ostudzić do letniego. Jajka zmiksować z cukrem na puch. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać sok i ekstrakt z cytryny, wymieszać na niskich obrotach miksera. Potem dolewać letnie masło i zmiksować. Foremki natłuścić i za pomocą łyżki od lodów, napełniać do 3/4 wysokości.
Można ponalewać też do papierowych papilotek w silikonowych matach.
Piec ok 25-30 min. w 175 *C. Można sprawdzić wykałaczką czy upieczone.
Po upieczeniu wyjąć z foremek i ostudzić.
lukier- Cukier puder przesiać i rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę.Lukrem oblać babeczki i zostawić do zastygnięcia. Można posypać posypką cukrową, albo ozdobić w/g własnego upodobania.
Przed włożeniem do koszyczka ozdobić gałązką mirty lub bukszpanu.