Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki o smaku cytrynowym, oblane lukrem też cytrynowym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12541
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1418
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13574
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5722
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12541
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1418
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13574
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5722
Składniki
ciasto-Masło rozpuścić i ostudzić do letniego. Jajka zmiksować z cukrem na puch. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać sok i ekstrakt z cytryny, wymieszać na niskich obrotach miksera. Potem dolewać letnie masło i zmiksować. Foremki natłuścić i za pomocą łyżki od lodów, napełniać do 3/4 wysokości.
Można ponalewać też do papierowych papilotek w silikonowych matach.
Piec ok 25-30 min. w 175 *C. Można sprawdzić wykałaczką czy upieczone.
Po upieczeniu wyjąć z foremek i ostudzić.
lukier- Cukier puder przesiać i rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę.Lukrem oblać babeczki i zostawić do zastygnięcia. Można posypać posypką cukrową, albo ozdobić w/g własnego upodobania.
Przed włożeniem do koszyczka ozdobić gałązką mirty lub bukszpanu.