Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki o smaku cytrynowym, oblane lukrem też cytrynowym.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1327
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25119
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1327
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25119
Składniki
ciasto-Masło rozpuścić i ostudzić do letniego. Jajka zmiksować z cukrem na puch. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać sok i ekstrakt z cytryny, wymieszać na niskich obrotach miksera. Potem dolewać letnie masło i zmiksować. Foremki natłuścić i za pomocą łyżki od lodów, napełniać do 3/4 wysokości.
Można ponalewać też do papierowych papilotek w silikonowych matach.
Piec ok 25-30 min. w 175 *C. Można sprawdzić wykałaczką czy upieczone.
Po upieczeniu wyjąć z foremek i ostudzić.
lukier- Cukier puder przesiać i rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę.Lukrem oblać babeczki i zostawić do zastygnięcia. Można posypać posypką cukrową, albo ozdobić w/g własnego upodobania.
Przed włożeniem do koszyczka ozdobić gałązką mirty lub bukszpanu.