Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki jabłkowe"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, posiekanym masłem, szczyptą soli, skórką i alkoholem, zagnieść ciasto, owinąć folią, włożyć do lodówki na godzinę, rozwałkować na 4 krążki, rozłożyć w foremkach do babeczek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą.
Jabłka umyć, obrać, usunąć pestki, pokroić. W rondlu podgrzać alkohol z miodem, masłem, octem, wymieszać z kaszą, orzechami, jabłkami, rozłożyć na cieście. Piec ok. 20 min w temp. 200°C.
Posyp babeczkę cukrem pudrem, udekoruj listkami mięty i podaj z gałką lodów śmietankowych.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium