Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe babeczki są smaczne, proste do przygotowania, robi się je naprawdę szybko, a po upieczeniu znikają jeszcze szybciej.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2260
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1429
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7134
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8042
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2260
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1429
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7134
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8042
Składniki
Wszystkie składniki na babeczki jogurtowe powinny mieć temperaturę pokojową. Jajka miksujemy z cukrem na wysokich obrotach miksera do powstania jasnej, puszystej masy jajecznej. Nadepnie dodajemy olej, jogurt naturalny gęsty i mieszamy za pomocą trzepaczki tylko przez kilka sekund. Na koniec wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą trzepaczki jedynie do momentu powstania jednolitego ciasta. Ciasta jogurtowe nie lubią zbyt długiego mieszania i to niestety często jest przyczyną zakalca. Dlatego mieszamy delikatnie, jedynie przez kilka lub kilkanaście sekund, aż nie będą widoczne grudki mąki. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek, do 3/4 wysokości. Wierzch udekorowałam cukrowymi ozdobami, ale nie jest to konieczne. Babeczki pieczemy przez około 20-22 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni (u mnie góra-dół, bez termoobiegu, środkowa półka). Smacznego!