Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, niezbyt słodkie i prawdziwie owocowe.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4534
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1594
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4534
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1594
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Składniki
W jednej misce połączyć składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier z prawdziwą wanilią), a w drugiej mokre (mleko, jogurt, olej, jajka). Połączyć zawartość obu misek delikatnie mieszając. Dodać borówki. Można zostawić trochę borówek, aby po przełożeniu ciasta do foremek dodatkowo je "udekorować" na wierzchu. Ciasto w foremkach powinno sięgać do 3/4 wysokości. Babeczki włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez około 25 minut.