Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, niezbyt słodkie i prawdziwie owocowe.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7612
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 220
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2502
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7612
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 220
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2502
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
W jednej misce połączyć składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier z prawdziwą wanilią), a w drugiej mokre (mleko, jogurt, olej, jajka). Połączyć zawartość obu misek delikatnie mieszając. Dodać borówki. Można zostawić trochę borówek, aby po przełożeniu ciasta do foremek dodatkowo je "udekorować" na wierzchu. Ciasto w foremkach powinno sięgać do 3/4 wysokości. Babeczki włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez około 25 minut.