Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, niezbyt słodkie i prawdziwie owocowe.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Składniki
W jednej misce połączyć składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier z prawdziwą wanilią), a w drugiej mokre (mleko, jogurt, olej, jajka). Połączyć zawartość obu misek delikatnie mieszając. Dodać borówki. Można zostawić trochę borówek, aby po przełożeniu ciasta do foremek dodatkowo je "udekorować" na wierzchu. Ciasto w foremkach powinno sięgać do 3/4 wysokości. Babeczki włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez około 25 minut.