Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, niezbyt słodkie i prawdziwie owocowe.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
W jednej misce połączyć składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier z prawdziwą wanilią), a w drugiej mokre (mleko, jogurt, olej, jajka). Połączyć zawartość obu misek delikatnie mieszając. Dodać borówki. Można zostawić trochę borówek, aby po przełożeniu ciasta do foremek dodatkowo je "udekorować" na wierzchu. Ciasto w foremkach powinno sięgać do 3/4 wysokości. Babeczki włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez około 25 minut.