Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle lekkie i puszyste babeczki. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje".
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 330
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3831
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 330
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3831
Składniki
Wszystkie składniki na babeczki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło spienić w misce. Dorzucić cukier trzcinowy i utrzeć. Cały czas miksując, wybić jajka. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać jogurt i zmiksować. Uperfumować skórką z cytryny, wlać sok. Ponownie zmiksować i przełożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić, pokryć lukrem i udekorować plasterkami karmelizowanej cytryny oraz melisą.