Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle lekkie i puszyste babeczki. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje".
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30939
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9675
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4161
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 877
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30939
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9675
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4161
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 877
Składniki
Wszystkie składniki na babeczki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło spienić w misce. Dorzucić cukier trzcinowy i utrzeć. Cały czas miksując, wybić jajka. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać jogurt i zmiksować. Uperfumować skórką z cytryny, wlać sok. Ponownie zmiksować i przełożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić, pokryć lukrem i udekorować plasterkami karmelizowanej cytryny oraz melisą.