Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle lekkie i puszyste babeczki. Przepis pochodzi z 435. odcinka programu "Ewa gotuje".
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9641
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9641
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Wszystkie składniki na babeczki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło spienić w misce. Dorzucić cukier trzcinowy i utrzeć. Cały czas miksując, wybić jajka. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać jogurt i zmiksować. Uperfumować skórką z cytryny, wlać sok. Ponownie zmiksować i przełożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić, pokryć lukrem i udekorować plasterkami karmelizowanej cytryny oraz melisą.