Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki kakaowe z kremem posypane kruszonymi ciasteczkami
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 121
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 121
Składniki
W jednej misie wymieszaj składniki suche, w drugiej mokre. Mokre wlej do suchych, wymieszaj do połączenia się składników (ciasto będzie gęste). Ciasto nałóż do foremek – 3/4 wysokości. Piecz około 25 minut (do tzw. suchego patyczka) w temperaturze 200ºC.
Masło zmiksuj do puszystości. Dodaj przesiane kakao, mleko, likier Amaretto i zmiksuj. Dodaj przesiany cukier puder i dokładnie zmiksuj na gładki i puszysty krem.
Masę przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką o kształcie głęboko wciętej gwiazdki i udekoruj ostudzone babeczki: posyp pokruszonymi ciasteczkami Amaretti.