Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste do przygotowania babeczki. Mimo iż są łatwe i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, bardzo aromatyczne, pyszne, idealne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir, gałkę i sól wymieszać. Dodać startą marchewkę, dokładnie połączyć. Dodać olej i jajka, zmiksować na jednolitą masę. Gotowym ciastem napełniać papilotki do ¾ ich wysokości, przełożyć na blaszkę do pieczenia babek i piec w nagrzanym piekarniku w 180stopniach przez około 25minut. Cukier puder utrzeć z sokiem z pomarańczy do uzyskania lśniącej, gładkiej masy (sok z 1 pomarańczy na około 1,5 szklanki cukru pudru). Po upieczeniu każdą babeczkę posmarować lukrem i ozdobić skórką pomarańczową.
Smacznego