Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini-babeczki w trzech smakach-kokosowym, czekoladowym i marchewkowym, w sam raz do koszyczka wielkanocnego. Proste i szybkie pieczenie. Babeczki wyśmienite i kolorowe.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 996
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 345
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 996
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 345
Składniki
Jajka należy wcześniej wyjąć z lodówki, żeby nabrały temperatury pokojowej. Mąkę ziemniaczaną i pszenną przesiewamy przez sito. Obie mąki, sodę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Jajka ubijamy przez chwilę na wysokich obrotach miksera. Następnie, cały czas ubijając, powoli wsypujemy cukier. Całość ubijamy jeszcze kilka minut, do uzyskania jasnej i puszystej masy. Wtedy, nadal ubijając, powoli wlewamy olej i ekstrakt zapachowy. Do masy dodajemy suche składniki i mieszamy delikatnie za pomocą trzepaczki. Masę rozlewamy do trzech miseczek.
Do pierwszej dodajemy kakao i łyżkę ciepłej wody, dobrze mieszamy. Do następnej miseczki wsypujemy wiórki kokosowe, łączymy z ciastem i wreszcie do trzeciej miseczki wrzucamy marchewkę utartą na tarce o drobnych oczkach.
Gotowymi ciastami napełniamy foremki silikonowe do mini babeczek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 15-20 minut (do suchego patyczka). Upieczone babeczki studzimy i wyjmujemy z foremek. Możemy je posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Proste mini-babeczki w trzech smakach gotowe!