Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste do wykonania babeczki. Upieczone w ciekawych foremkach i kolorowo przyozdobione będą frajdą dla każdego dzieciaczka:)
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1033
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 71
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 417
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 721
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 3103
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1033
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 71
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 417
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 721
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 3103
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
Mąkę należy przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jaja, jogurt, olej i cukier ucieramy. Dodajemy rozdrobnioną czekoladę oraz mąkę z proszkiem i szybko mieszamy.
Masą napełniamy foremki silikonowe do 3/4 wysokości foremki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu foremki wyjmujemy i pozostawiamy na około 5 minut. Następnie wyjmujemy babeczki i studzimy.
Wystudzone babeczki dowolnie dekorujemy. Pieczenie i dekorowanie takich babeczek to fajna zabawa dla dzieci, mój syn to uwielbia, jego inwencja twórcza nie ma granic:)