Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z kremem orzechowym"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 444
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 129
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 444
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 129
Składniki
Wszystkie powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wsyp cukier, dodaj masło i masło orzechowe, utrzyj na puszystą masą. Ucierając, dodawaj jajka, potem na przemian mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wsyp orzeszki, zamieszaj.
Masą napełnij foremki do babeczek (ok. 16). Piecz 20-25 min w 180°C. Ostudź.
Krem: masło utrzyj z masłem orzechowym. Dodaj śmietanę kremówkę i cukier puder, wymieszaj. Masę włóż do szprycy, udekoruj babeczki. Posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi oraz ozdób listkami mięty.Źródło: Chwila dla Ciebie