Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z kremem z białej czekolady"
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2950
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1075
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2950
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1075
Składniki
Ciasto: Wszystkie ciasta miksujemy mikserem. Przenosimy na stolnicę, zagniatamy w kulę, zawijamy w folię i na godzinę wkładamy do lodówki. Partiami wałkujemy na paski, którymi wylepiamy foremki. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180oC. Letnie babeczki delikatnie wybijamy z foremek i studzimy na metalowej kratce.
Krem: Na małym ogniu, w ustawionym na płytce ochronnej rondelku, roztapiamy czekoladę. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Do letniej czekolady dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Kremem napełniamy ciastka do połowy.
Na kremie układamy przygotowane, umyte, osuszone owoce: odszypułkowane – pokrojone na pół jeśli są duże – truskawki, winogrona, cząstki melona, kiwi, kawałki miękkich gruszek itp.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej sztuki około 1,80 zł.
Wartość odżywcza jednej sztuki 202 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 23 g/Węglowodany 49 g.Źródło: Rewia