Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z lukrem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Do miski przesiej mąkę, wsyp sól oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Do drugiej miski włóż margarynę lub masło, dodaj cukier oraz cukier wanilinowy, utrzyj mikserem na puszystą masę. Następnie, nie przerywając miksowania, dodawaj po jednym jajku. Na koniec zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj suche oraz ajerkoniak.
Foremki posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Wlej do nich przygotowane ciasto. Piecz 30-35 min do tzw. suchego patyczka w temp. 180°C.
Do przesianego cukru pudru dodaj sok z cytryny i dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Tak przygotowanym lukrem udekoruj wystudzone babeczki. Rada: Do ciasta możesz dodać łyżeczkę skórki otartej z cytryny.
60 minut. Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie