Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z wiśnią"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami. Dodaj oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie zmiksuj. Następnie wyłóż do foremek na babeczki. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 160-170°C.
Po przestudzeniu przekrój na pół. Przełóż marmoladą. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku i wymieszaj z mlekiem skondensowanym. Gdy zacznie tężeć, masą polej babeczki. Na wierzchu ułóż owoce.Źródło: Dobry Tydzień