Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki ze śliwkami i makiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Mąkę przesiej, wymieszaj z makiem. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj pozostałe , zagnieć. Ciasto włóż do lodówki na 30 min. Podziel na kawałki 2/3 i 1/3. Większy kawałek ciasta rozwałkuj, wyklej natłuszczone foremki.
Śliwki przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż na cieście. Białka ubij, dodając cukier i kisiel. Pianę wyłóż na owoce. Zetrzyj pozostałe kruche ciasto. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie