Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię babeczki, ponieważ można je przygotować bardzo szybko i bardzo łatwo, dlatego każdy niezapowiedziany gość, może być z łatwością poczęstowany świeżym wypiekiem :) Lubię też cynamon, który kojarzy mi się z jesienią, ale i z zimowymi wieczorami z kocykiem i gorącym kakao... Dlatego dzisiaj prezentuję Wam przepis na babeczki z dodatkiem ziaren słonecznika i cynamonowo-cukrową polewą, która stwarza na babeczce chrupiącą skórkę ;) Śmiało! Osłódźmy sobie jesienne i zimowe wieczory!
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 33
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 642
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 33
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 642
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C. Masło topimy i lekko schładzamy. W jednej misce mieszamy ze sobą przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i sól. W drugiej misce łączymy ze sobą jajko, masło i mleko. Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy łyżką do ich połączenia, następnie dodajemy słonecznik. Gotowe ciasto wykładamy do foremek i pieczemy 25 minut. W tym czasie przygotowujemy polewę: masło topimy i łączymy z brązowym cukrem i cynamonem. Po upieczeniu wyciągamy babeczki z piekarnika i jeszcze ciepłe smarujemy cynamonową polewą, a następnie studzimy.