Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię babeczki, ponieważ można je przygotować bardzo szybko i bardzo łatwo, dlatego każdy niezapowiedziany gość, może być z łatwością poczęstowany świeżym wypiekiem :) Lubię też cynamon, który kojarzy mi się z jesienią, ale i z zimowymi wieczorami z kocykiem i gorącym kakao... Dlatego dzisiaj prezentuję Wam przepis na babeczki z dodatkiem ziaren słonecznika i cynamonowo-cukrową polewą, która stwarza na babeczce chrupiącą skórkę ;) Śmiało! Osłódźmy sobie jesienne i zimowe wieczory!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C. Masło topimy i lekko schładzamy. W jednej misce mieszamy ze sobą przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i sól. W drugiej misce łączymy ze sobą jajko, masło i mleko. Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy łyżką do ich połączenia, następnie dodajemy słonecznik. Gotowe ciasto wykładamy do foremek i pieczemy 25 minut. W tym czasie przygotowujemy polewę: masło topimy i łączymy z brązowym cukrem i cynamonem. Po upieczeniu wyciągamy babeczki z piekarnika i jeszcze ciepłe smarujemy cynamonową polewą, a następnie studzimy.