Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skąd pochodzi nazwa bąbelek? Jak się przekroi ciasto, to widać w nim w strukturze bąbelki. Na zdjęciu są mało widoczne, w realu zdecydowanie bardziej :)
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 93
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 903
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 95
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 74
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 33
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 93
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 903
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 95
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 74
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 33
Składniki
3 szklanki przesianej mąki, pół litra zsiadłego mleka, pół szklanki oliwy, 1 i 1/3 szklanki cukru (w tym 2 łyżeczki cukru wanilinowego), 2 łyżeczki sody, 2 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego, 2 łyżki kakao. Zmiksowałam wszystkie składniki, dodając poszczególne składniki w kolejności, w której są podane (ważne!). Piekłam w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Przestygnięte ciasto przekroiłam wzdłuż na dwie części i posmarowałam dżemem truskawkowym. Posypałam po wierzchu cukrem pudrem.