Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skąd pochodzi nazwa bąbelek? Jak się przekroi ciasto, to widać w nim w strukturze bąbelki. Na zdjęciu są mało widoczne, w realu zdecydowanie bardziej :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1011
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1011
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
3 szklanki przesianej mąki, pół litra zsiadłego mleka, pół szklanki oliwy, 1 i 1/3 szklanki cukru (w tym 2 łyżeczki cukru wanilinowego), 2 łyżeczki sody, 2 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego, 2 łyżki kakao. Zmiksowałam wszystkie składniki, dodając poszczególne składniki w kolejności, w której są podane (ważne!). Piekłam w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Przestygnięte ciasto przekroiłam wzdłuż na dwie części i posmarowałam dżemem truskawkowym. Posypałam po wierzchu cukrem pudrem.