Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka brzoskwiniowa"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 109
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 109
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.
Masło stop, ostudź. Mąki i proszek przesiej. Dodaj cukier, kaszę mannę i skórkę z cytryny. Jajka zmiksuj. Wlej mleko i masło, połącz. Wlej do sypkich składników, dokładnie wymieszaj.
Brzoskwinie osącz, pokrój w kostkę (2 zostaw do dekoracji). Do formy wlej 1/3 ciasta. Ułóż połowę brzoskwiń. Włóż 1/3 ciasta, rozłóż brzoskwinie. Wlej resztę ciasta. Wyrównaj.
Piecz 50-55 min w 160°C. Ostudź. Polukruj, udekoruj brzoskwiniami i czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie