Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka brzoskwiniowa"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.
Masło stop, ostudź. Mąki i proszek przesiej. Dodaj cukier, kaszę mannę i skórkę z cytryny. Jajka zmiksuj. Wlej mleko i masło, połącz. Wlej do sypkich składników, dokładnie wymieszaj.
Brzoskwinie osącz, pokrój w kostkę (2 zostaw do dekoracji). Do formy wlej 1/3 ciasta. Ułóż połowę brzoskwiń. Włóż 1/3 ciasta, rozłóż brzoskwinie. Wlej resztę ciasta. Wyrównaj.
Piecz 50-55 min w 160°C. Ostudź. Polukruj, udekoruj brzoskwiniami i czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie