Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka cytrynowa"
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 111
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1544
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 111
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1544
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wsyp cukier, wymieszaj. Wlej roztrzepane jajka i ucieraj mikserem aż do uzyskania jednolitej masy. Do wystudzonego masła dodaj śmietanę, sok oraz skórkę otartą z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Przelej do masy jajecznej, wymieszaj aż do połączenia wszystkich składników.
Blachę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piekarnik nagrzej do 180° C. Wstaw blachę z ciastem, piecz 50-60 min do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
Przygotuj lukier. Do kubeczka wsyp cukier puder, dodaj sok z cytryny. Wymieszaj dokładnie, aby nie było grudek. Gdyby był za gęsty, można dodać odrobinę gorącej wody. Tak przygotowanym lukrem polej wystudzone ciasto.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 210 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 37
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 139