Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna, wilgotna babka cytrynowa. Babkę zaparzamy gorącym mlekiem. Ja zrobiłam babkę cytrynową, ale cytrynę można pominąć, i zrobić zwykłą waniliową. Przepis na dużą formę i jak najbardziej go polecam...
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 56
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 477
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5708
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 970
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39968
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 56
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 477
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5708
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 970
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39968
Składniki
Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy masło i całość zagotowujemy.
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą i gęstą masę. Do ubitych jajek wlewamy cienkim strumieniem gorące mleko z masłem; miksując na niskich obrotach. Dodajemy sok i otartą skórkę z cytryny. Wsypujemy mąkę, sól i proszek do pieczenia miksujemy krótko tylko do połączenia składników.
Dużą formę na babkę smarujemy masłem i oprószamy kaszą manną lub bułką tartą. Przelewamy ciasto. Pieczemy w 160st około 45-50 minut do suchego patyczka.
Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i odstawiamy do wystudzenia. Dekorujemy, lukrem polewą czekoladową lub cukrem pudrem