Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna, wilgotna babka cytrynowa. Babkę zaparzamy gorącym mlekiem. Ja zrobiłam babkę cytrynową, ale cytrynę można pominąć, i zrobić zwykłą waniliową. Przepis na dużą formę i jak najbardziej go polecam...
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 649
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1369
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458359
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1625
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2363
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 649
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1369
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458359
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1625
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2363
Składniki
Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy masło i całość zagotowujemy.
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą i gęstą masę. Do ubitych jajek wlewamy cienkim strumieniem gorące mleko z masłem; miksując na niskich obrotach. Dodajemy sok i otartą skórkę z cytryny. Wsypujemy mąkę, sól i proszek do pieczenia miksujemy krótko tylko do połączenia składników.
Dużą formę na babkę smarujemy masłem i oprószamy kaszą manną lub bułką tartą. Przelewamy ciasto. Pieczemy w 160st około 45-50 minut do suchego patyczka.
Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i odstawiamy do wystudzenia. Dekorujemy, lukrem polewą czekoladową lub cukrem pudrem