Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne ciasto do kawki.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 222
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4905
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4808
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44816
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 443
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 222
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4905
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4808
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44816
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 443
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki zagotować cały czas mieszając. Po czym lekko przestudzić, dodać łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody i wymieszać. Polewa jest sprężysta i łatwo się kroi. Wykonanie: Do garnka wlać mleko, dodać kakao, masło i cukry. Zagotować na wolnym ogniu do połączenia się składników, po czym ostudzić. Do wystudzonej masy dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia i wymieszać mikserem. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek, lekko wymieszać i przelać do przygotowanej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni około 50- 55 minut. Po upieczeniu polać ciepłą polewą i schłodzić w lodówce.