Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne ciasto do kawki.
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 204
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 204
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki zagotować cały czas mieszając. Po czym lekko przestudzić, dodać łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody i wymieszać. Polewa jest sprężysta i łatwo się kroi. Wykonanie: Do garnka wlać mleko, dodać kakao, masło i cukry. Zagotować na wolnym ogniu do połączenia się składników, po czym ostudzić. Do wystudzonej masy dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia i wymieszać mikserem. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek, lekko wymieszać i przelać do przygotowanej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni około 50- 55 minut. Po upieczeniu polać ciepłą polewą i schłodzić w lodówce.