Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe w stylu znanego murzynka wykonane z mąki bezglutenowej
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Składniki
Żółtka oddziel od białek W garnuszku roztop masło, cukier, mleko i kakao Zdejmij z ognia i wsyp połamaną czekoladę, odstaw na kilka minut Wymieszaj do połączenia się wszystkich składników Odlej ok. 100 ml na późniejsze polanie ciasta Do masy czekoladowej dodaj po kolei żółtka mieszając trzepaczką Następnie stopniowo wsypuj mąkę, proszek do pieczenia i sodę Białka ubij ze szczyptą soli i cukrem waniliowym na białą pianę (nie na sztywno) Do czekoladowej masy dodaj stopniowo pianę mieszając delikatnie Przełóż do tortownicy, której dno jest wyłożone papierem do pieczenia Piecz w 180°C przez 30-40 min do suchego patyczka Po ostudzeniu polej odłożoną częścią masy i udekoruj wg uznania