Do góry

Desery Przepis na:

Babka czekoladowa ekspresowa

Babka czekoladowa ekspresowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2350 Ocena: 15018

Dodano:

Odsłon: 12016

Szybki deser dla niespodziewanych gości.

Składniki

  • mąka pszenna 2 szklanki
  • jajka 3 szt
  • ½ słoiczka dżemu z czarnej porzeczki lub z borówek
  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy
  • kakao 1 łyżka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wymieszać wszystkie składniki, dokładnie utrzeć mikserem i przelać do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 lipca 2017 4 łyżeczki sody oczyszczonej razem wyszło?? no może sie błąd sie wkradł :) Odpowiedzi: 1 ▼

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń