Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ulubiony wypiek
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
wymieszaj: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.
Do rondelka wlej olej, wodę i cukier, mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
zdejmij z ognia i zmiksuj z jogurtem i jajkami.
masę wlej do suchych składników i wszystko razem zmiksuj.
Piekarnik nastaw na 170 stopni C.
Formę do babki posmaruj tłuszczem i posyp mąką wymieszaną z kakao.
Ciasto przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz około 50 minut.
Po ostudzeniu ciasto możesz polać polewą czekoladową