Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na apetyczną babkę czekoladową z najlepszej jakości migdałami oraz orzechami włoskimi . Warto podkreślić, że bakalie to nie tylko niezbędny składnik naszych wypieków, ale również pomysł na dekoracje wielkanocnych słodkości. Świąteczna babka udekorowana połówkami orzechów z pewnością zachwyci każdego gościa.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Masło, cukier waniliowy, cukier puder i sól ucieramy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo jajka i całość mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki przesiane przez sitko. Na koniec wlewamy mleko. Całość miksujemy. Na końcu siekamy migdały oraz część orzechów i dodajemy je do ciasta.
Smarujemy formę o średnicy 20 cm tłuszczem i posypujemy odrobiną mąki. Ciasto najlepiej piec w temp. 180 stopni 40-50 minut. Ostudzone ciasto dobrze jest polać przygotowaną polewą (masło roztopić w garnuszku, dodać pokruszoną czekoladę) i posypać posiekaną resztą migdałów i orzechów.