Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na apetyczną babkę czekoladową z najlepszej jakości migdałami oraz orzechami włoskimi . Warto podkreślić, że bakalie to nie tylko niezbędny składnik naszych wypieków, ale również pomysł na dekoracje wielkanocnych słodkości. Świąteczna babka udekorowana połówkami orzechów z pewnością zachwyci każdego gościa.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2166
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2166
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Składniki
Masło, cukier waniliowy, cukier puder i sól ucieramy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo jajka i całość mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki przesiane przez sitko. Na koniec wlewamy mleko. Całość miksujemy. Na końcu siekamy migdały oraz część orzechów i dodajemy je do ciasta.
Smarujemy formę o średnicy 20 cm tłuszczem i posypujemy odrobiną mąki. Ciasto najlepiej piec w temp. 180 stopni 40-50 minut. Ostudzone ciasto dobrze jest polać przygotowaną polewą (masło roztopić w garnuszku, dodać pokruszoną czekoladę) i posypać posiekaną resztą migdałów i orzechów.