Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka czekoladowo-waniliowa"
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 32
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 286
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 61
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 32
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 286
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 61
Składniki
Masło rozpuść i wystudź. Żółtka utrzyj z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej i dodawaj na przemian z wodą i masłem, mieszając. Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj rozpuszczoną czekoladę. Białka ubij ze szczyptą soli. Połowę dodaj do masy ciemnej, drugą do masy jasnej i wymieszaj.
Formę z kominem posmaruj masłem i obsyp mąką. Wlej do niej masę jasną, na nią wylej masę ciemną. Piecz godzinę w temp. 180°C. Masło podgrzej z czekoladą. Polej masą i posyp orzechami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień