Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka czekoladowo-waniliowa"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 232
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6328
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 232
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6328
Składniki
Masło rozpuść i wystudź. Żółtka utrzyj z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej i dodawaj na przemian z wodą i masłem, mieszając. Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj rozpuszczoną czekoladę. Białka ubij ze szczyptą soli. Połowę dodaj do masy ciemnej, drugą do masy jasnej i wymieszaj.
Formę z kominem posmaruj masłem i obsyp mąką. Wlej do niej masę jasną, na nią wylej masę ciemną. Piecz godzinę w temp. 180°C. Masło podgrzej z czekoladą. Polej masą i posyp orzechami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień