Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu i bardzo pyszna
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3909
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415103
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2461
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3909
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415103
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2461
Składniki
Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim margarynę i cukry.
Przesiać mąkę, dodać drożdże, mleko, olej, jajka. Wszystko wyrobić mikserem. Dodać namoczone rodzynki wymieszane z odrobiną mąki. Wymieszać i wylać do natłuszczonej foremki.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1-2 godz. w ciepłe miejsce.
Piec ok. 45 min. w temp. 190 st. C.
Polać ulubioną polewą lub lukrem.
Ciasto można też wylać do prostokątnej foremki i posypać kruszonką.
Kruszonka: 0,5 kostki masła + 1 szklanka mąki + 2 łyżki cukru. Masło powinno być lekko schłodzone.
Smacznego