Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu i bardzo pyszna
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim margarynę i cukry.
Przesiać mąkę, dodać drożdże, mleko, olej, jajka. Wszystko wyrobić mikserem. Dodać namoczone rodzynki wymieszane z odrobiną mąki. Wymieszać i wylać do natłuszczonej foremki.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1-2 godz. w ciepłe miejsce.
Piec ok. 45 min. w temp. 190 st. C.
Polać ulubioną polewą lub lukrem.
Ciasto można też wylać do prostokątnej foremki i posypać kruszonką.
Kruszonka: 0,5 kostki masła + 1 szklanka mąki + 2 łyżki cukru. Masło powinno być lekko schłodzone.
Smacznego