Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o aromacie piernika z bakaliami. Babka długo utrzymuje wilgotność.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Okrągła blaszka 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą.. Mąkę mieszamy z kakao i przyprawą. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie z dodatkiem aromatu, orzechy siekamy. Miękką margarynę ucieramy z cukrem, jajkiem i dżemem na gładką masę. Stopniowo dodajemy 3/4 mąki i całe mleko. Sodę mieszamy z pozostałą mąką i dodajemy do ciasta. Na koniec dodajemy bakalie. Dokładnie mieszamy i szybko przelewamy ciasto do blaszki. Pieczemy w 180 C około 60 minut.