Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o aromacie piernika z bakaliami. Babka długo utrzymuje wilgotność.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 910
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2785
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3334
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 910
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2785
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3334
Składniki
Okrągła blaszka 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą.. Mąkę mieszamy z kakao i przyprawą. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie z dodatkiem aromatu, orzechy siekamy. Miękką margarynę ucieramy z cukrem, jajkiem i dżemem na gładką masę. Stopniowo dodajemy 3/4 mąki i całe mleko. Sodę mieszamy z pozostałą mąką i dodajemy do ciasta. Na koniec dodajemy bakalie. Dokładnie mieszamy i szybko przelewamy ciasto do blaszki. Pieczemy w 180 C około 60 minut.