Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o aromacie piernika z bakaliami. Babka długo utrzymuje wilgotność.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Składniki
Okrągła blaszka 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą.. Mąkę mieszamy z kakao i przyprawą. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie z dodatkiem aromatu, orzechy siekamy. Miękką margarynę ucieramy z cukrem, jajkiem i dżemem na gładką masę. Stopniowo dodajemy 3/4 mąki i całe mleko. Sodę mieszamy z pozostałą mąką i dodajemy do ciasta. Na koniec dodajemy bakalie. Dokładnie mieszamy i szybko przelewamy ciasto do blaszki. Pieczemy w 180 C około 60 minut.