Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka herbaciana z żurawiną w polewie"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Przepis przysłała Anita Sztaba z Uścia Gorlickiego
Żurawinę gotuj w herbacie 5 min. Odcedź, ostudź. Masło utrzyj z cukrem. Dodawaj po żółtku, mieszając, wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, dodaj skórkę z cytryny, połącz. Wlej 3/4 szklanki herbaty, wsyp żurawinę, wyrób.
Ciasto wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy. Piecz godzinę w temp. 180°C. Ostudź. Czekoladę stop z masłem w kąpieli wodnej. Polej babkę. Udekoruj płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie