Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka herbaciana z żurawiną w polewie"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22722
Składniki
Przepis przysłała Anita Sztaba z Uścia Gorlickiego
Żurawinę gotuj w herbacie 5 min. Odcedź, ostudź. Masło utrzyj z cukrem. Dodawaj po żółtku, mieszając, wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, dodaj skórkę z cytryny, połącz. Wlej 3/4 szklanki herbaty, wsyp żurawinę, wyrób.
Ciasto wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy. Piecz godzinę w temp. 180°C. Ostudź. Czekoladę stop z masłem w kąpieli wodnej. Polej babkę. Udekoruj płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie