Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka jabłkowo-serowa"
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1049
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 969
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1049
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 969
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Miksując, dodawaj po jajku, a potem porcję mąki na zmianę z porcją śmietany. Wymieszaj. Jabłka utrzyj na drobnej tarce, podduś 10 minut.
Ser zmiksuj z cukrem. Formę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Pół ciasta wlej na spód formy, wyłóż ser, jabłka, przykryj resztą ciasta. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień