Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka jabłkowo-serowa"
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9173
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 29
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10454
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 21
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 36
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9173
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 29
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10454
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 21
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 36
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Miksując, dodawaj po jajku, a potem porcję mąki na zmianę z porcją śmietany. Wymieszaj. Jabłka utrzyj na drobnej tarce, podduś 10 minut.
Ser zmiksuj z cukrem. Formę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Pół ciasta wlej na spód formy, wyłóż ser, jabłka, przykryj resztą ciasta. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień