Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, dwukolorowa babka łaciata na oleju, przygotowanie zajmie dosłownie chwilę. Babka zrobiona według tego przepisu https://smaker.pl/przepisy-ciasta/przepis-babka-laciata,2002919,smaker.html
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2423
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 516
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2423
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 516
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Składniki
Do miski przesiej obie mąki z proszkiem do pieczenia. Do osobnej miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy, ubij na puszystą masę.
Następnie dodaj olej, mleko i zmiksuj do połączenia. Suche składniki dodawaj stopniowo do mokrych i mieszaj łyżką drewnianą do połączenia składników.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao i wymieszaj. Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Na dno przelej ciasto kakaowe, przykryj jasnym ciastem.
Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.