Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, dwukolorowa babka łaciata na oleju, przygotowanie zajmie dosłownie chwilę. Babka zrobiona według tego przepisu https://smaker.pl/przepisy-ciasta/przepis-babka-laciata,2002919,smaker.html
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Do miski przesiej obie mąki z proszkiem do pieczenia. Do osobnej miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy, ubij na puszystą masę.
Następnie dodaj olej, mleko i zmiksuj do połączenia. Suche składniki dodawaj stopniowo do mokrych i mieszaj łyżką drewnianą do połączenia składników.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao i wymieszaj. Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Na dno przelej ciasto kakaowe, przykryj jasnym ciastem.
Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.