Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do zrobienia ciasto. Zwykle piekę je w keksówce, ale że już niedługo Święta Bożego Narodzenia, wykorzystałam foremki silikonowe w formie choinek. Dodałam też trochę kandyzowanych owoców.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 849
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 849
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę (owoce kandyzowane możemy pominąć). Wylewamy do formy keksowej (lub innej), wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do suchego patyczka). Posypujemy cukrem pudrem.