Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa w wykonaniu. Krucha i smaczna. Polecam.
Składniki na babkę powinny mieć temperaturę pokojową.
Całe jajka miksujemy z cukrami na puszystą, białą masę. Trwa to około 8-10 minut. Cukier nie powinien być wyczuwalny. Dodajemy majonez i miksujemy kolejne 3 minuty aż wszystkie składniki się połączą.
Do osobnej miseczki przesiać obie mąki z proszkiem .Wymieszać dokładnie i po łyżce dodawać do ubitych jajek z cukrem.
Następnie wlać rum i dodać sok oraz otartą skórkę z wyparzonej cytryny.
Wyłączyć mikser i wymieszać łyżką bardzo dokładnie.
Formę z kominkiem wysmarować masłem i oprószyć kaszką manną lub tartą bułką.
Przelać ciasto do formy.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, z funkcją góra/dół.
Wstawić babkę i piec 40 minut.
Przed wyjęciem sprawdzić drewnianym patyczkiem czy jest dobrze upieczona.
Wyjąć z piekarnika. Odczekać 10 minut i wyjąć babkę z formy.
Zimną oblać lukrem lub polewą czekoladową i dowolnie udekorować.
Aromatyczna karkówka pieczona w sosie majonezowym z dodatkiem mini pieczarek.
Odsłon: 37592
Mały torcik na zimo przygotowałam, który z moich ulubionych składników skompo...
Odsłon: 128
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1910
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 229
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 191
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 260
Mały torcik na zimo przygotowałam, który z moich ulubionych składników skompo...
Odsłon: 128
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1910
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 229
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 191
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 260
Składniki
Składniki na babkę powinny mieć temperaturę pokojową. Całe jajka miksujemy z cukrami na puszystą, białą masę. Trwa to około 8-10 minut. Cukier nie powinien być wyczuwalny. Dodajemy majonez i miksujemy kolejne 3 minuty aż wszystkie składniki się połączą. Do osobnej miseczki przesiać obie mąki z proszkiem .Wymieszać dokładnie i po łyżce dodawać do ubitych jajek z cukrem. Następnie wlać rum i dodać sok oraz otartą skórkę z wyparzonej cytryny. Wyłączyć mikser i wymieszać łyżką bardzo dokładnie. Formę z kominkiem wysmarować masłem i oprószyć kaszką manną lub tartą bułką. Przelać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, z funkcją góra/dół. Wstawić babkę i piec 40 minut. Przed wyjęciem sprawdzić drewnianym patyczkiem czy jest dobrze upieczona. Wyjąć z piekarnika. Odczekać 10 minut i wyjąć babkę z formy. Zimną oblać lukrem lub polewą czekoladową i dowolnie udekorować.
Przepisy Desery
Desery
Sernik jeżynowy z mascarpone z galaretką owocową
Desery
Ciasto Afrodyta
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Sernik jeżynowy z mascarpone z galaretką owocową
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 2
Ciasto Afrodyta
Nieco zmodyfikowany przepis siostry Anastazji na przepyszne ciasto Afrodyta....
Odsłon: 22