Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka, długo zachowuje świeżość:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę. Nie przerywając dodajemy na zmianę po żółtku i mące wymieszanej z proszkiem aż do wyczerpania składników. Dodajemy migdały oraz 4 łyżki mleka o temperaturze pokojowej. Na koniec dodajemy sztywną pianę z białek.
1/3 masy przekładamy do osobnej miski. Kakao rozprowadzamy z pozostałym mlekiem i dodajemy do masy. Delikatnie ucieramy. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą lub mąką. Wlewany ciemne ciasto a potem jasne. Pieczemy ok 60 minut w temp. 170^.