Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka, długo zachowuje świeżość:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę. Nie przerywając dodajemy na zmianę po żółtku i mące wymieszanej z proszkiem aż do wyczerpania składników. Dodajemy migdały oraz 4 łyżki mleka o temperaturze pokojowej. Na koniec dodajemy sztywną pianę z białek.
1/3 masy przekładamy do osobnej miski. Kakao rozprowadzamy z pozostałym mlekiem i dodajemy do masy. Delikatnie ucieramy. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą lub mąką. Wlewany ciemne ciasto a potem jasne. Pieczemy ok 60 minut w temp. 170^.