Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 172
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 48
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 172
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 48
Składniki
masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym
Dodawaj kolejno żółtka.
Z białek ubij sztywną pianę
Do utartego masła dodaj mąkę i mąkę ziemniaczaną wymieszaną proszkiem do pieczenia, a na koniec pianę z białek.
, wlej aromat migdałowy. Wymieszaj.
Ciasto przełóż do posmarowanej masłem
Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Wystudzoną babkę polej gotowym lukrem i posyp płatkami migdałów.