Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 311
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52541
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 526
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 311
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52541
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 526
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym jajku, utrzyj na puszystą masę.
Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj partiami do masy jajecznej . Wymieszaj do połączenia składników.
Odłóż 4-5 łyżek ciasta dodaj kakao i wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej jasne ciasto a na wierzch wylej ciemne ciasto wyrównaj.
Piec około 35-40 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.