Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 96
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2739
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 776
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1004
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 96
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2739
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 776
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1004
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym jajku, utrzyj na puszystą masę.
Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj partiami do masy jajecznej . Wymieszaj do połączenia składników.
Odłóż 4-5 łyżek ciasta dodaj kakao i wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej jasne ciasto a na wierzch wylej ciemne ciasto wyrównaj.
Piec około 35-40 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.