Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2642
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5394
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2642
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5394
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 231
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, ucierając dodaj po jednym jajku, utrzyj na puszystą masę.
Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj partiami do masy jajecznej . Wymieszaj do połączenia składników.
Odłóż 4-5 łyżek ciasta dodaj kakao i wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej jasne ciasto a na wierzch wylej ciemne ciasto wyrównaj.
Piec około 35-40 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.