Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka staropolska"
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 55
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 19
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1400
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 55
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 19
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1400
Składniki
W gorącym mleku rozpuść drożdże oraz po łyżeczce cukru i mąki. Odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce.
Żółtka utrzyj z cukrem białym i wanilinowym.
Mąkę przesiej do miski, dodaj drożdżowy rozczyn, żółtka i skórkę cytrynową. Całość wyrób, dodając roztopione ciepłe masło i bakalie.
Przełóż masę do formy, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Gotową babkę włóż do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz pół godziny.
Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV