Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc bez babki, to nie Wielkanoc :-) u mnie w tym roku babka pyszna, puszysta, wilgotna z nutką ajerkoniaku i krówek :-) (dzisiaj dodałam zdjęcie tak na szybko, jutro postaram sie dodać z polewą :-) ) - proporcje na dużą blachę z kominkiem
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1800
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1800
Składniki
Krówki pokroić w niewielkie kawałki. Obsypać je mąka aby nie sklejały się ze sobą i aby nie przykleiły się do foremki. Margarynę utrzeć mikserem z cukrem na gładką masę. Cały czas miksując po kolei wbijać jajka, następnie cienkim strumieniem wlewać ajerkoniak i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec do masy wsypać krówki i wszystko wymieszać łyżką. Foremkę na babkę z kominem posmarować tłuszczem i dokładnie posypać bułką tartą - jest to konieczne aby krówki opadając nie przykleiły się do dna, wtedy babkę trudno wyciagnąć. Piec w 175ºC przez ok. 60 min. Smacznego :-)