Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z miodem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 102
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 102
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj miód i cukier, ucieraj, aż masa będzie prawie biała. Dodawaj po jednym jajku cały czas mieszając. Wlej sok z cytryny, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i solą do masy, wymieszaj.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy na babkę i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w 180°C przez minimum godzinę. Ciepłą babkę posyp cukrem pudrem. Wystudzone ciasto udekoruj owocami.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień