Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka na oranżadzie Helena, szybka, pyszna.. i zawsze mi znika w mgnieniu oka:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5651
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33358
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5651
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33358
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, Zoltka rozcieram na malych obrotach z.cukrem, dolewamy oliwe, szklanke maki, i reszte skladnikow oprocz kakao. Białka ubijamy na sztywna piane z odrobinka soli, dodajemy ja na samym koncu powoli, jednilita mase dzielimy na dwie czesci i do jednej wsypujemy kakao. Do formy przeznaczonej do pieczenia babki(natartej oliwa i opruszonej maka) rozlewam raz biala czesc a raz czekoladowa mase. Piekarnik rozgrzewamy do 220°C pieczemy 45-50 minut :-) Smacznego:-)