Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka na oranżadzie Helena, szybka, pyszna.. i zawsze mi znika w mgnieniu oka:)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 97
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 97
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, Zoltka rozcieram na malych obrotach z.cukrem, dolewamy oliwe, szklanke maki, i reszte skladnikow oprocz kakao. Białka ubijamy na sztywna piane z odrobinka soli, dodajemy ja na samym koncu powoli, jednilita mase dzielimy na dwie czesci i do jednej wsypujemy kakao. Do formy przeznaczonej do pieczenia babki(natartej oliwa i opruszonej maka) rozlewam raz biala czesc a raz czekoladowa mase. Piekarnik rozgrzewamy do 220°C pieczemy 45-50 minut :-) Smacznego:-)