Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka na oranżadzie Helena, szybka, pyszna.. i zawsze mi znika w mgnieniu oka:)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1857
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1857
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, Zoltka rozcieram na malych obrotach z.cukrem, dolewamy oliwe, szklanke maki, i reszte skladnikow oprocz kakao. Białka ubijamy na sztywna piane z odrobinka soli, dodajemy ja na samym koncu powoli, jednilita mase dzielimy na dwie czesci i do jednej wsypujemy kakao. Do formy przeznaczonej do pieczenia babki(natartej oliwa i opruszonej maka) rozlewam raz biala czesc a raz czekoladowa mase. Piekarnik rozgrzewamy do 220°C pieczemy 45-50 minut :-) Smacznego:-)