Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser ryżowy z dodatkiem orzeźwiającego smaku mandarynki to idealny sposób na poprawę humoru, sobie i bliskim.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Składniki
Ryż ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem szczypty soli i masła. Mieszając, gotować ok. 20 min na wolnym ogniu. Na koniec gotowania dodać cukier. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, dodać do ryżu i wymieszać, przestudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z ryżem. Gotową masę ryżową przełożyć do foremek, wstawić do lodówki na min. 1 h. Schłodzony deser podawać z mandarynkami i liskami mięty.