Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser ryżowy z dodatkiem orzeźwiającego smaku mandarynki to idealny sposób na poprawę humoru, sobie i bliskim.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ryż ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem szczypty soli i masła. Mieszając, gotować ok. 20 min na wolnym ogniu. Na koniec gotowania dodać cukier. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, dodać do ryżu i wymieszać, przestudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z ryżem. Gotową masę ryżową przełożyć do foremek, wstawić do lodówki na min. 1 h. Schłodzony deser podawać z mandarynkami i liskami mięty.