Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser ryżowy z dodatkiem orzeźwiającego smaku mandarynki to idealny sposób na poprawę humoru, sobie i bliskim.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19793
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2927
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 656
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19793
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2927
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 656
Składniki
Ryż ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem szczypty soli i masła. Mieszając, gotować ok. 20 min na wolnym ogniu. Na koniec gotowania dodać cukier. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, dodać do ryżu i wymieszać, przestudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z ryżem. Gotową masę ryżową przełożyć do foremek, wstawić do lodówki na min. 1 h. Schłodzony deser podawać z mandarynkami i liskami mięty.