Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to pyszne kuleczki zrobione z pozostałych resztek ciasta. W środku tych kulek są suszone śliwki kalifornijskie. Gdy bajaderki nie podajemy dzieciom, można dodać alkoholu a śliwki na kilkanaście minut zamoczyć w rumie.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Rodzynki i daktyle dokładnie zmiksować
Ciasto lekko podsuszyć i pokruszyć lub zetrzeć na tarce. Wsypać do zmiksowanych daktyli, dodać śmietanę, kakao, wiórki kokosowe, aromat, rozpuszczone masło i czekoladę. Wszystko razem dokładnie wymieszać Jak masa jest za mało słodka dodać cukru pudru według swojego smaku
Z masy formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, rozpłaszczyć, ułożyć śliwkę i zawinąć masą. Obtaczać według upodobania n.p w wiórkach kokosowych, zmielonych orzechach, migdałach lub kolorowej posypce.