Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderkowa kostka to taka mała wariacja na temat właśnie wspomnianych bajaderek. Ciasto robi się wprost błyskawicznie. Przy dobrej organizacji to ciasto można przygotować w 30 minut. Bajaderkowa kostka to moim zdaniem ciekawe i interesujące ciasto.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Ciastka i ciasteczka mielimy. Bakalie np.: orzechy czy wiórki kokosowe też mielimy. Zmielone bakalie i ciastka umieszczamy w dużej misce. Mieszamy razem z kakao. Dodajemy powidła śliwkowe oraz krem czekoladowy. Całość łączymy ze sobą. W kwadratowej formie do pieczenia układamy herbatniki. Na herbatnikach układamy masę bajaderkową. Ciasto umieszczamy w lodówce na dwie godziny. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekolada polewamy gotowe ciasto.