Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażan faszerowany pomidorami"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 739
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 739
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Składniki
Bakłażana natnij wzdłuż na 4 części. Posyp solą, odstaw na pół godziny, by puścił sok i wytrzyj papierowym ręcznikiem.
Cebule pokrój w piórka, a czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Część rozmarynu posiekaj, resztę zostaw do dekoracji.
Na rozgrzanym oleju zeszklij najpierw czosnek, potem dodaj cebulę, a na koniec przesmaż pomidory. Dopraw całość solą, pieprzem i papryką.
Umieść przygotowany farsz w nacięciach bakłażana.
Ułóż go w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i upiecz.
Czas: 50 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV