Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażan faszerowany pomidorami"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1850
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1850
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Składniki
Bakłażana natnij wzdłuż na 4 części. Posyp solą, odstaw na pół godziny, by puścił sok i wytrzyj papierowym ręcznikiem.
Cebule pokrój w piórka, a czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Część rozmarynu posiekaj, resztę zostaw do dekoracji.
Na rozgrzanym oleju zeszklij najpierw czosnek, potem dodaj cebulę, a na koniec przesmaż pomidory. Dopraw całość solą, pieprzem i papryką.
Umieść przygotowany farsz w nacięciach bakłażana.
Ułóż go w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i upiecz.
Czas: 50 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV