Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan nadziewany kaszą jaglaną"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Bakłażany umyj, przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środki. Bakłażany posyp solą i odstaw na chwilę (w tym czasie puszczą sok). Grzyby oczyść, ugotuj. Osącz, ostudź, pokrój na kawałeczki. Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Osącz.
Miąższ bakłażanów pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebulę i miąższ bakłażanowy. Dodaj grzyby, podduś. Dodaj kaszę i posiekany tymianek, wymieszaj, przypraw.
Bakłażany umyj, osącz, napełnij farszem. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika, piecz 20 min.Źródło: Chwila dla Ciebie