Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażanowe wachlarze"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 173
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 173
Składniki
Warzywa umyj, osusz. Bakłażany natnij wzdłuż, tak by powstały ok. 1-cm plastry. Uważaj, aby nie przeciąć bakłażanów do końca, bo rozpadną się i nie powstaną wachlarze. Nacięte bakłażany posól i odłóż na 20 minut.
Czosnek obierz, przeciś nij przez praskę. Dodaj do oliwy. Mieszankę przypraw ziołami suszonymi oraz pieprzem. Bakłażany opłucz, osusz. Starannie natrzyj oliwą z przyprawami. Ułóż na blasze i lekko rozchyl.
Ser oraz pomidory potnij w plasterki. Włóż je pomiędzy plastry bakłażanów. Zapiekaj 20 minut w 200 st. Udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Tina